Puslapiai

2013 m. balandžio 12 d., penktadienis

Mielinės bandelės

Šitos bandelės yra jau seniai mūsų šeimos topų topas. Be jų neapsieina nė vienas vaikų gimtadienis, iškyla ar šiaip kelionė, į kurią būtina pasiimti kažką pakramtyti. Tešlą atradau kažkada SM Sonatinos receptų temoje ir iki šiol kitokių bandelių ir nekepu. Įdarui galima naudoti viską - tiek sūrius, tiek saldžius produktus. Taigi, močiutės mielinė tešla:

200 ml pieno
2 v. š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
200 g sviesto
1/2 a. š. druskos
~500 g miltų

Pieną pašildyti iki kambario temperatūros, suberti 2 v. š. cukraus ir mieles. Išmaišyti, kad ištirptų cukrus ir mielės. Uždengti ir pastatyti šiltai 10 -15 min., kad susidarytų „kepurėlė“ iš mielių.
Tuo tarpu į didelį dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska. Sudėti gabaliukais supjaustytą atšilusį sviestą ir pirštais trinti miltus su sviestu, kol susidarys trupinėliai. Kai susidarys mielių „kepurėlė“, pieną su mielėmis supilti į miltus ir ranka išmaišyti. Turi gautis normali neskysta tešla. Jeigu tešla per skysta, berti dar miltų. Paminkyti apie 3 min., dėti tešlą į dubenį ir iškart į šaldytuvą. Po 0,5 val. Tešlą išimti iš šaldytuvo ir formuoti bandeles, picą ir t. t. Iškart kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje.


Bandelės su dešrele




























Bandelės su cinamonu







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą