Velykinis pyragas
Per Velykas likome vieni, tad jau iš anksto žinojau, jog Velykų pyrago zuikiai ant padėklo neatneš, parduotuvėse tokio dalyko nė su žiburiu nerasi, tad reikės kepti pačiai. Receptas pats mane susirado - tiesiog netyčia keliuose bloguose pamačiau tą patį receptą - Sviestinė bulka su pabarstukais. Daug kas kepė, daug kas gyrė, aikčiojo ir kitaip liaupsino šį pyragą. Pabarstukus eliminavau (Velykų pyragas man turi būti be jokių nereikalingų priedų), išsitraukiau duonkepę, užminkiau tešlą, pakildinau, šoviau į orkaitę ir per Velykas turėjome patį nuostabiausią pyragą, kuris gerokai pralenkė visus iki šiol bandytus parduotuvinius pyragus! Didžiavausi savimi kaip niekada :) O čia receptas:
750 ml miltų (3 stiklinės po 250 ml)
25 g šviežių mielių
3/4 stiklinės pieno (stiklinė 250 ml)
1 kiaušinis
1 trynys (baltymą nuo jo paliekame aptepimui)
100 g minkšto sviesto
1/4 stiklinės cukraus žiupsnelis druskos
Mieles su šaukštu cukraus išmaišome ir paliekame 5 minutėms. Pašildome pieną (kol pirštą įkišus bus tik vos vos šilta), sudedam į jį viską pagal receptą ir užminkome tešlą. Ją paminkome bent 8-10 min. ir pastatome šiltai pakilti (aš tešlą minkiau duonkepėje).
Kai tešla pakils, ją dar kartą išminkome, dedame į kepimo formą ir vėl paliekame pakilti.
Pyragą kepame apie 30 min. 190 laipsnių orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą