2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis
Vaisių pyragas
Reikės:
175 g stiklinės kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 g džiovintų nesaldintų kokosų drožlių
100 g kubeliais pjaustyto sviesto
100 g smulkiojo cukraus
140 g valgyti paruoštų ir supjaustytų džiovintų vaisių (aš panaudojau džiovintas slyvas)
130 ml pieno
1 plaktas kiaušinis
0,5 citrinos sultys ir tarkuota žėvelė
Gamyba:
Jei duonkepės minkymo peiliuko ašmenys nepritvirtinti, reikia juos išimti ir iškloti pagrindą kepimo popieriumi. Į maišymo indą išsijoti miltus ir kepimo miltelius. Įberti sausų, nesaldintų kokosų drožlių. Įdėti sviesto ir pirštais sutrinti jį su miltais, kol tešla taps biri. Įmaišyti cukraus ir džiovintų vaisių. Palaipsniui pilti pieno, įmušti kiaušinį, įdėti tarkuotos citrinos žėvelės ir įpilti sulčių, o kaskart įdedant priedus viską gerai išmaisyti. Paruoštą masę sudėti į duonkepės maišyklę ir nustatyti kepimo programą. Pyragą kepti 40-50 min. Rinktis vidutinį kepinio apskrudimą.
Iškepęs vaisinis pyragas turėtų būti gerai iškilęs, o jo paviršius sukietėjęs. Į pyrago vidų įsmeigti iešmą ir patikrinti ar pyragas iškepęs. Išimti maišyklę iš duonkepės ir palikti 5 minutėms. Tada, išėmus pyragą iš maisyklės, perkelti ant grotelių ataušti.
Pirmą kartą kepiau pyragą duonkepėje. Rezultatas nuostabus! Pyragas nesausas, tirpstantis burnoje ir pasakiško skonio. Šį pyragą tikrai dar kepsiu ne vieną kartą :)
Šaltinis: "Didžioji duonos ir kitų kepinių knyga"
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą