Puslapiai

2012 m. lapkričio 11 d., sekmadienis

Malsenos balta duona

 
 

 Šiandien darydama generalinę tvarką savo virtuvės spintelėse atradau pusė pakelio Malsenos baltos duonos miltų ruošinį. Ko gi nesunaudojus? Juk neišmesi :) Ir sakyčiau gavosi net labai skani ir minkšta duonelė.

Reikės:

0,5 kg Malsenos baltos duonos miltų ruošinys
360 ml šilto vandens
7 g sausų mielių (arba 18 g šlapių)
2 v.š. kmynų

Gamyba:

Sausus ingredientus sumaišome, įpilame vandenį ir gerai išminkome iki vienalytės masės. Tešlą paliekame kilti 40 min. prie 30-35 C šilumos arba 1-1,5 val. kambario temperatūroje. Paruoštą tešlą suverčiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepame 40 min. 200 C orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių pridengdami rankšluosčiu.

Aš kaip visada tešlą pasiruošiu duonkepėje su programa "Duonos tešla", suvertusi į kepimo indą dar pakildinau ~1 val. ir pašoviau į orkaitę.
Miltų ruošinys buvo su kmynais, tačiau aš mėgstu kai jų būna daugiau, todėl dar įdėjau 2 v.š.
Skanaus!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą