Šiandien darydama generalinę tvarką savo virtuvės spintelėse atradau pusė pakelio Malsenos baltos duonos miltų ruošinį. Ko gi nesunaudojus? Juk neišmesi :) Ir sakyčiau gavosi net labai skani ir minkšta duonelė.Reikės:
0,5 kg Malsenos baltos duonos miltų ruošinys
360 ml šilto vandens
7 g sausų mielių (arba 18 g šlapių)
2 v.š. kmynų
Gamyba:
Sausus ingredientus sumaišome, įpilame vandenį ir gerai išminkome iki vienalytės masės. Tešlą paliekame kilti 40 min. prie 30-35 C šilumos arba 1-1,5 val. kambario temperatūroje. Paruoštą tešlą suverčiame į kepimo indą ir pašauname į orkaitę. Kepame 40 min. 200 C orkaitėje. Atvėsiname ant grotelių pridengdami rankšluosčiu.
Aš kaip visada tešlą pasiruošiu duonkepėje su programa "Duonos tešla", suvertusi į kepimo indą dar pakildinau ~1 val. ir pašoviau į orkaitę.
Miltų ruošinys buvo su kmynais, tačiau aš mėgstu kai jų būna daugiau, todėl dar įdėjau 2 v.š.
Skanaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą