2012 m. sausio 26 d., ketvirtadienis
Mielinės bandelės su jogurtu ir medumi
Reikės:
300 g miltų
5 g sausų mielių
40 g medaus
5 g druskos
35 g minkšto sviesto
150 g pieno
60 g natūralaus jogurto
keli šaukštai tirpinto sviesto iškeptoms bandelėms aptepti
Gamyba:
Visus ingredientus, išskyrus sviestą, gerai sumaišyti. Sudėti minkštą sviestą ir minkyti, kol tešla bus lygi, elastinga ir blizgi. Tešlą dėti į riebalais pateptą indą, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 valandą.
Pakilusią tešlą padalinti į 16 dalių (kiekvienas gabaliukas svers ~37 g). Suformuoti bandeles ir palikti 15 minučių.
Bandeles sudėti į 23 x 23 cm dydžio kepimo formą, apipurkšti vandeniu, uždengti ir kildinti 45 – 50 minučių, kol padvigubės.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 15 – 20 minučių, kol bandelės gražiai apkeps. Tik išimtas iš orkaitės bandeles aptepti tirpintu sviestu. Ataušinti ant grotelių. Skanaus!
Labai skanios, minkštos, tirpstančios burnoje bandelės!
Šaltinis: http://www.sonatinos-receptai.lt
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą