2012 m. kovo 28 d., trečiadienis
Prancūziškos bagetės
Reikės:
Raugui:
2 a.š. sausų mielių
250 ml šilto vandens
150 g kvietinių miltų
Tešlai:
Raugas
280 ml šilto vandens
1 v.š. druskos
1 v.š. medaus arba cukraus sirupo
600 g kvietinių miltų
Gamyba:
Sumaišome produktus raugui, leidžiame 2 val. pastovėti, kad išrūgtų.
Užmaišome mielinė tešlą, tik druską dedame vėliausiai. Minkome 10-20 min.
Pridengiame ir leidžiame pakilti dvigubai 45-60 min.
Iš pakilusios tešlos atsargiai formuojame 3-4 pailgas bagetes. Dedame ant skardos, pabarstytos miltais.
Bagetes taip pat apibarstome miltais (labai tinka kukurūzų), kildome 40 min. Padarome įpjovas.
Kepame orkaitėje su garais 10 min. 250 C, tada karštį sumažiname iki 200 C ir kepame dar 10-15 min., kol gražiai apskrus.
Atvėsiname ant grotelių.
Visą minkymo ir kildinimo procesą dariau duonkepėje. Labai paprasta, skanu ir mažai darbo.
Šaltinis: "Kepame duoną namuose"
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą