Tad receptas čia:
500 g miltų (naudojau kvietinius 550)
7 g sausų mielių
300 ml vandens
60 g minkšto sviesto
1 a.š. druskos
Duoną maišiau ir kildinau duonkepėje, nustačiusi tradicinę pirmąją programą (jei duonkepės nėra, visa eiga čia), po to ištraukusi perminkiau, suformavau apvalų kepalėlį ir pakildinau pusvalandį. Padariau įpjovas (man jos tokios gilios nesigavo, nes kažkaip pabijojau tešlą darkyti, o visai be reikalo), pabarsčiau miltais ir kepiau iki 220 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min.
Duoną atvėsinti ant grotelių. Nespėjau neprapjautos nufotografuoti, nes vienas smakas jau ragavo pasičepsėdamas:) Aš savo nuomonę apie ją parašysiu rytoj, nes gi vardan gražių formų, tikrai nepuoliau nuodėmiauti. Bet paruošimo klausimu tikrai paprasta, greita duona, smakas sakė, kad ir skani labai:)
Tai dabar galiu konstatuoti faktą, kad duona tikrai labai skani, tokia tradicinė balta, bet ne batonas ar forminė duona, o prie kokių nors graikiškų ar Cezario salotų tiesiog sueitų fantastiškai:)
Beje, nuotraukų kokybė nekokia, nes patingėjau savo asmeninio fotografo paprašyti nufotografuoti su geru aparatu, tad pasinaudojau savo telefonu.
K.A.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą