Puslapiai

2012 m. balandžio 6 d., penktadienis

Duona su svogūnais ir graikiškais riešutais


Reikės:

1 ind. vandens
1 v.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
2 v.š. graikiškų riešutų aliejaus (galima keisti riešutų ar saulėgrąžų aliejumi)
3 ind. kvietinių miltų
1/3 ind. kvietinių dribsnių
2,5 v.š. džiovinto kepto svogūno (galima naudoti šviežią pakeptą svieste)
1 v.š. džiovintų petražolių
1,5 v.š. smulkintų graikiškų riešutų
2,5 a.š sausų mielių

Gamyba:

Duonkepėje. Pagal duonkepės rekomendacijas į kepimo indą sudedame recepte nurodytus produktus. Po pirmojo garsinio signalo sudedame graikiškus riešutus ir svogūnus. Programa: Pagrindinė.

Orkaitėje. Iš produktų paruošiame mielinę tešlą (sudedame visus ingredientus, išskyrus svogūnus, petražoles ir graikiškus riešutus) ir paliekame šiltai 30-40 min., kad pakiltų.
Iš pakilusios tešlos iškočiojame stačiakampį, apiberiame svogūnais, petražolėmis bei graikiškais riešutais, suformuojame kepaliuką, leidžiame jam pakilti 30-60 min., aptepame pienu, padarome įpjovas. Kepame orkaitėje 35-45 min. 180 C. Atvėsiname ant grotelių.

Tešlą minkiau ir kildinau duonkepėje, sudėjusi visus ingredientus. Tada perkėliau į kepimo indą, šlapiom rankom apglosčiau viršų, užbarsčiau nesmulkintais graikiškais riešutais ir pašoviau į orkaitę 35 min. 
Gavosi nuostabi, labai minkšta ir skani duonelė...

Šaltinis: "Kepame duoną namuose"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą