Puslapiai

2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Vaisinė ruginė duona



Reikės:

1 v.š. ruginio raugo (dėl skonio)
2 ind. vandens
1 v.š. nuplikyto salyklo
2 a.š. linų sėmenų
2 ind. rupių ruginių miltų
2 ind. kvietinių miltų
2 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 a.š. sausų mielių
200 g įvairių džiovintų vaisių ir riešutų

Gamyba:

Orkaitėje. Iš duotų produktų suminkome tirštą, kibią tešlą, pridedame džiovintų vaisių ir riešutų. Sufomuojame kepaliuką, jį perkeliame į kepimo formą, pakildome 1-1,5 val.. Kepame orrkaitėje 35-45 min. 220 C.
Atvėsiname ant grotelių.

Aš gaminau nesenai atrastu (sesuo pasufleravo) tobulu metodu - tešlą minkau ir kildinu duonkepėje pagal tam skirtą programą. Tešlą perkeliu į kepimo formą ir pašaunu į orkaitę.
Šią duonelę galima pagardinti įvairiais tepiniais, tačiau labiausiai tinka medus :) Neapsakomas skonis..

Šaltinis: "Kepame duoną namuose"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą