Puslapiai

2012 m. birželio 6 d., trečiadienis

Duona su raugu



Na ką, lydima mane užplūdusio įkvėpimo, toliau bandau padaryti tas skylutes duonoje :) Ir man pagaliau pavyko!!! Visa paslaptis tešlos daužyme ir lankstyme (tas jau senai aišku, bet įveikus tingumą, tai supratau tik dabar) :)

Raugui:
20 g raugo starterio
100 g kvietinių miltų tipo
125 g vandens

Visus produktus susimaišyti. Gausis ganėtinai skysta masė, kurią reikia palikti uždengus nuo 12 iki 16 val prie 21°.

Pagrindinei tešlai: 
Viso raugo
325 g kvietinių miltų
75 g pilno grudo ruginių miltų
200 g vandens
10 g druskos
Tešlai skirtus produktus, išskyrus druską, susidėti į kombaino indą ir lėtai maišant minkyti tol, kol produktai susijungs. Užtruks ~2 min. Dabar uždengti ir palikti nuo 20 iki 60 min. pailsėti. Suberti druską ir užminkyti tešlą ~2 min. Uždengti ir palikti 2,5 val kilti. Po 1val. 15 min. tešlą perlankstyti ;)
Perlankstymo/tąsymo pagalba suformuoti kepaliuką, kurį dėti į gerai išmiltuotą kildinimo krepšelį ir uždengus palikti nuo 2 iki 2,5 val. kilti prie ~24°. Alternatyviai galima 8 val kildinti prie 10° arba iki 18 val šaldytuve ;) (Aš kildinau per naktį prie ~21°)
Orkaitę įsikaitinti su skarda 240°. Apačioje pastatyti dubenį su verdančiu vandeniu. Duonikę atsargiai išversti ant įkaitusios skardos, įpjauti kaip širdis geidžia ir kepti 40-45 min. Skanaus!

P.S. Kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, nes norėjosi, kad duonelė būtų šlapesnė ir minkštesnė
 Šaltinis


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą