Na ką, lydima mane užplūdusio įkvėpimo, toliau bandau padaryti tas skylutes duonoje :) Ir man pagaliau pavyko!!! Visa paslaptis tešlos daužyme ir lankstyme (tas jau senai aišku, bet įveikus tingumą, tai supratau tik dabar) :)
Raugui:
20 g raugo starterio
100 g kvietinių miltų tipo
125 g vandens
Visus produktus susimaišyti. Gausis ganėtinai skysta masė, kurią reikia palikti uždengus nuo 12 iki 16 val prie 21°.
Pagrindinei tešlai:
Viso raugo
325 g kvietinių miltų
75 g pilno grudo ruginių miltų
200 g vandens
10 g druskos
Tešlai
skirtus produktus, išskyrus druską, susidėti į kombaino indą ir lėtai
maišant minkyti tol, kol produktai susijungs. Užtruks ~2 min. Dabar
uždengti ir palikti nuo 20 iki 60 min. pailsėti.
Suberti druską ir užminkyti tešlą ~2 min.
Uždengti ir palikti 2,5 val kilti. Po 1val. 15 min. tešlą perlankstyti ;)
Perlankstymo/tąsymo pagalba suformuoti kepaliuką, kurį dėti į
gerai išmiltuotą kildinimo krepšelį ir uždengus palikti nuo 2 iki 2,5
val. kilti prie ~24°. Alternatyviai galima 8 val kildinti prie 10° arba
iki 18 val šaldytuve ;) (Aš kildinau per naktį prie ~21°)
Orkaitę įsikaitinti su skarda 240°. Apačioje pastatyti dubenį su
verdančiu vandeniu. Duonikę atsargiai išversti ant įkaitusios skardos, įpjauti kaip širdis geidžia ir kepti 40-45
min. Skanaus!
P.S. Kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, nes norėjosi, kad duonelė būtų šlapesnė ir minkštesnė
P.S. Kitą kartą dėčiau šiek tiek mažiau miltų, nes norėjosi, kad duonelė būtų šlapesnė ir minkštesnė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą