Nuostabios, skanios, nepakartojamos, gražios, kvapnios, žodžiu pačios pačiausios bandelės iš
aguonėlės lobynų! Paprastai prie karštų patiekalų aš duonos gaminių nevalgau, bet šiandien pietums valgėmė
pastą carbonarą, tad šios bandelės pačios pas mane į burną pasiprašė:) Labai skanios ir su salotomis, ir vienos, ir sumuštiniams. Jas tikrai kepsiu kepsiu kepsiu... Turbūt vienintelės kol kas bandelės, kurios susilaukė tiek mano ditirambų! Tešlą, kaip visuomet, ruošiau duonkepėje, tad nekopijuosiu visos eigos. Receptas čia:
350 g miltų
150 g manų kruopų
21 g šviežių mielių (naudojau 11 g sausų mielių)
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
250 g šilto vandens
Tešlą ruošiau duonkepėje, naudojant minkymo programą.
Is pakilusios tešlos suformuoti bandeles. Jas sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir uždengus pakildinti 40 min. Aptepti lydytu sviestu ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Atvėsinti ant grotelių.
K.A.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą